Un dels plats que més m'agraden.
Les gambes són per a mi una passió...un deliri....un plaer
orgàsmic...una obsessió malatisa.
Conec a gent a qui no li agraden les gambes....i, per molt que hi
pensi, no ho entenc.
El sabor d'una bona gamba jo el considero extremadament
especial, elegant i intens.
Però aneu amb compte que hi ha gambes i gambes, clar.
Per a mi, la millor per fer a la planxa és la gamba vermella de
Palamós o la de Blanes. Hi d'altres força bones com la de
Tarragona, la de Dénia o la de Garrucha (Almería), pero ... fem
país que tenim la sort de tenir un producte inigualable.
Vinga, anem a fer unes gambetes de Palamós ...i a llepar-nos els
dits !!!.
Ingredients:
4 gambes de Palamos mitjanes
4 flors de pensament
5 festucs trossejats
25 gr de gelat de festuc
2 cullerades d'aire d'all i
julivert
Sal d'escames
AIRE D'ALL I JULIVERT:
100 gr d'oli d'all i julivert
100 gr d'almívar
4 gr de lecitina de soia
225 gr d'aigua
Elaboració:
En primer lloc, elaborar l'aire d'all i julivert. Per fer-lo, cal
dissoldre aigua i lecitina en un bol i, a continuació, batre-ho tot i
en un angle de 45 graus, anar introduint els altres ingredients (oli
d'all i julivert i l'almívar) fins que estigui muntat. Reservar, treure
el primer aire i tornar a muntar després de reposar.
dissoldre aigua i lecitina en un bol i, a continuació, batre-ho tot i
en un angle de 45 graus, anar introduint els altres ingredients (oli
d'all i julivert i l'almívar) fins que estigui muntat. Reservar, treure
el primer aire i tornar a muntar després de reposar.
L'oli d'all i julivert s'elabora amb alls tallats i triturats i julivert
triturat, barrejats amb oli.
Treballar el gelat de festucs amb dues cullerades soperes fins a
elaborar una canelle (forma semblant a un ou). Reservar en el
congelador per a la decoració final.
elaborar una canelle (forma semblant a un ou). Reservar en el
congelador per a la decoració final.
Passar les gambes de Palamós per la paella amb una mica de sal.
Muntar el plat amb les gambes sobre la base de l'escuma. Acabar
amb el gelat a un extrem i les flors de pensament i els festucs per
sobre.
amb el gelat a un extrem i les flors de pensament i els festucs per
sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada