- 2 rondanxes d’un dit de gruix de lluç, u qualsevol peix blanc
- patates pelades i tallades en rodanxes d’un dit de gruix (suficients per cobrir el fons de la plata en una capa)
- farina
- 2 manats d’espinacs
- 2 alls
- 2 tomàquets de ramellet
- 1 grapat de pinyons
- 1 grapat de panses
- llet
- oli d’oliva
- galeta picada
- sal
- pebre bo
- pebre bord
Preparació:
Assequeu els talls de lluç per eliminar l’excés d’aigua. Salpebreu-les, passau-les per farina i sofregiu-les lleugerament en oli d’oliva, només perquè agafin una mica de color de cada costat (vigileu que l’oli sigui prou calent, perquè si no, el peix queda com a bullit . Poseu-les damunt de paper absorbent.
Netegeu i talleu els espinacs. Poseu-los dins un recipient fondo. Ratlleu les tomàquets i afegiu-les a les verdures. Incorporeu ara els alls picats molt finets, les panses i els pinyons. Afegiu-hi sal, pebre bo, pebre bord i un bon raig de l’oli d’oliva que heu emprat per fregir el peix (així la verdura agafarà gustet).
Sofregiu les rodanxes de patata a foc viu perquè agafin color, però no per coure-les del tot. Tot d’una que facin una mica de crosta, treieu.les de la paella i poseu-les damunt de paper absorbent.
Agafeu una rostidora metàl·lica (o de pyrex) gran. Cobriu el fons amb les patates (només una capa!). Ara, aboqueu amb molta cura llet damunt les patates de manera que el nivell del líquid quedi quasi al mateix de les patates, però sense cobrir-les. Col·loqueu damunt les troços de lluç i cobriu tota la superfície amb la mescla de verdures. Empolveu la verdura amb galeta picada abundant (així la verdura no es socarrima ni s’asseca).
Enceneu el forn a 190º i en arribar a aquesta temperatura, enforneu.
Quan la galeta de la superfície és ben daurada, treieu del forn un moment i aixequeu amb molta cura la capa de verdura i el peix d’un cantó per comprovar si les patates són cuites. Ho seran si són tendres i s’han begut la llet. Si la galeta és daurada però veieu que les patates encara no han absorbit tota la llet, tapeu la superfície amb paper d’alumini i continueu la cocció fins arribar al punt indicat.
Deixeu reposar el plat 15 minuts fora del forn abans de servir-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada