Una amiga meva, amant del bon cafè, va tenir una època en la que va confondre els cambrers de mitja Comarca emparada per la petició de la gent que demana tallats curts de cafè, que tot cambrer entén, ella va optar per capgirar-ho i demanar el contrari: un tallat llarg de cafè amb llet natural. Els cambrers (i no només ells, que a les amiges això també ens va sobtar), se la miraven estranyats: què significa un tallat llarg de cafè? I la meva amiga, en una tasca pedagògica que s’aventurava inútil, els explicava que només volia un tallat amb dues gotes de llet natural. Ara no recordo si li feien gaire cas, però si una cosa se li ha de reconèixer a la meva amiga és que estava carregada de raons (i ho segueix estant).
El tema no ha perdut gens d’actualitat perquè encara costa una barbaritat que en aquest país serveixin els tallats com Déu mana. Si estem d’acord que un tallat no és un cafè amb llet petit, per què encara hi ha tants bars que posen el cafè i la llet al cinquanta cinquanta? El problema es transforma en tragèdia quan es té el costum de demanar un tallat amb la llet natural ja que llavors es corre l’elevat risc que te l’acabin servint tebi o, pitjor encara, fred, i, francament, un tallat fred és tan agradable com una cervesa calenta.
Tenint en compte que en molts locals el cafè ja és més car que una mitjana (per què la crisi no afecta al cafè i no existeixen promocions a un euro?), el mínim a exigir és que el tallat sigui de qualitat, encara que calgui anomenar-lo tallat llarg de cafè.
No puc estar més d'acord, Núria. Això va ser una de les coses que em van sobtar quan vaig arribar a la comarca ... costa de trobar un bon cafè, segur que a partir d'ara al Bardaguer podrem demanar un tallat i punt ;-)
ResponEliminaUna abraçada