Translate

dissabte, 24 d’agost del 2013

Farcellets de pasta filo amb sobrassada, ou de guatlla i mel

 Avui  una recepta fàcil, ràpida i que segur que us agradarà molt… o això esperem!. 


La pasta filo ens agrada molt, amb diferents farcits, ja sigui dolç 
o salat, ja que aquesta pasta, al igual que ens passa amb la pasta 
de full, té un enorme ventall de possibilitats i segur que amb totes
(o gairebé amb totes) queda genial, tot és qüestió d'anar-ho 
provant amb diferents ingredients.


Aquí teniu la recepta:

INGREDIENTS (per fer 8 saquets)

- 6 làmines de pasta filo
- Sobrassada per untar
- 8 ous de guatlla
- Mel

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 200ºC a dalt i a baix i amb aire.

Ajuntem tres i tres làmines de pasta filo (en podem utilitzar més, tot va a gustos, però jo ho 
vaig fer seguint la recepta, preparant els saquets amb 3 capes de pasta filo) i en fem 
4 porcions quadrades. Així n’obtenim les 8 que necessitem.


Tot seguit posem una mica de sobrassada al centre de cada quadrat 
i la ben escampem. 
Després hi posem l’ou de guatlla al damunt i ràpidament (perquè 
sinó l’ou ens sortirà pels costats) hi posem un rajolí de mel i 
tanquem el saquet unint tots els extrems amb l’ajuda d’un fil (jo el 
vaig utilitzar dels de cosir) i el lliguem de manera que el farcellet
quedi ben tancat. Fem el mateix per la resta de farcellets i a mesura 
que els anem tenint a punt, els posem en una safata de forn folrada 
amb paper vegetal i quan els tinguem tots, els enfornem fins que 
ens quedin rossets.

I ja només ens queda retirar-los del forn, treure'n els fils i servir-los 
de la manera que més ens agradi!

Són molt bons i ja veieu que no costen gens de fer! :) Espero que 
us hagin agradat!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada