Translate

diumenge, 9 de juny del 2013

Sopa de maduixa amb iogurt i gelat




Unes postres que podeu fer en 5 minuts de rellotge.
L'altre dia tenia convidats i no sabia qué fer de postres.
Tenia un extraordinari gelat de maduixes La Fageda al congelador i vaig rumiar una mica com presentar-lo ràpidament.
Una recepta totalment improvisitsada que ha donat bon resultat.
I això no sempre passa.
Vosaltres no ho veieu però hi ha coses que cuino que no publico per què penso que no mereixen ser divulgades. No per què siguin més o menys bones...si no per què no ens aporten res.
Hi ha gent que publica absolutament tot allò que cuina....sabent que hi ha plats que no els recomanaria a ningú per haver quedat diguem-ne una mica "mediocres", per no dir un altre cosa. Ja m'enteneu.
No parlo de publicar uns ous amb patates...que són tota una autoritat en la cuina, parlo de publicar certs "invents" que no van enlloc.
En fi, paranoies meves.
Aquestes postres han resultat ser d'aquelles coses vistoses. bones i fàcils de fer.
Tan senzill com això.
Per tant, aqui queda publicada.
Us presento dues versions: amb gelat de torró xixona i amb gelat de maduixa, les dues per a quatre persones.

INGREDIENTS
1 iogurt al gust
300gr. maduixes madures
gelat al gust
reducció de Pedro Ximénez

VARIANTS:
- Opcionalment podeu afegir unes virutes de sucre bolat (carbó de reis)
- Hi podeu incorporar una galeta (de les que venen a La Sirena)

ELABORACIÓ

 Netegeu bé les maduixes i tritureu-les amb una culleradeta de sucre.
Mentre, remeneu bé el iogurt (jo he utilitzat un de macedònia) i repartiu-lo en bols. Es quëstió de posar una petita base de iogurt que cobrirem amb la sopa de maduixa.
 Ja tenim les maduixes triturades.
 Omplim els nostres bols...
  ...i procurarem cobrir tot el iogurt, que no es vegi.
La primera versió l'he acabat amb gelat de torró al que he afegit una mica de sucre bolat, però si no en teniu podeu utilitzar daus de sucre "moreno" una mica triturats.
Els he rematat amb una reducció de Pedro Ximénez i una fulla de menta.
Com explotem el Pedro Ximénez ultimament, eh?....i es que està de moda nanos.
 Fa bona pinta eh?
Aquest són unes postres que tothom les menja en silenci....se les s'acaben sempre....i ningú en deixa....qué voldrà dir?
 L'altre versió és amb un excel.lent gelat de llet amb nata i maduixes 
Podeu fer boles si voleu, però jo trobo que un tros de gelat desordenat....queda molt estètic. Sempre una illa en un mar de lava....eh?
  ...el xorret de Pedro Ximénez que no falti...ni la maduixeta decorativa...
Eps,....i la galeta, clar...
Bon Profit !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada