INGREDIENTS ( per a dues persones)
2 peus de porc
crus (4 meitats)
1 ceba picada
3 o 4 tomàquets
madurs
300gr. prunes
seques amb pinyol
brou de bullir
els peus
2 fulles de
llorer
1 rama d'api
1 pastanaga
julivert fresc
farina
oli per fregir
sal
Per la picada:
2 grans d'all
un grapat de
pinyons
mig got de vi
ranci
unes rames de
julivert fresc picat
ELABORACIÓ
Rentem bé els peus i les herbes per fer el caldo. El peus
que siguin crus i tallats per la meitat. Si tenen pels, podeu socarrar-los una
mica prèviament. El posem dins una olla juntament amb la pastanaga, el llorer,
el julivert i l'api.Ho salem una mica. Ho tapem i ho deixem coure a foc mig
durant uns 90 minuts.
De tant en tant
els remeneu una mica.
Un cop siguin
tous ja els podeu reservar.
Quan siguin
freds......a nosaltres ens agrada treure, al menys, l'os més gran que tenen.
Colem el brou.El reservem.
Ara agafem els
tomaquets ben madurs i els ratllem,piquem també la ceba de Figueres.Ara, haurem
de fregir els peus, però abans els salarem una mica i els enfarinarem per totes
bandes.
Poseu-los a
fregir i tapeu de seguida. Molt de compte que peten i us pot esquitxar. Hi ha
risc de cremades.
Mentre, en una
cassola amb un raig d'oli, anirem sofregint la ceba picada i el tomàquet. Ho
deixem uns minuts fins que agafi coloret i el tomàquet sigui cuit. Podem anar
preparant la picada amb els pinyons, els alls i el julivert picat.. Ja tenim
els peus fregits. Els reservarem.El tomàquet ja gairebé és cuit.
Seguirem fent
la picada. També podeu posar els pinyons sencers a la cassola si voleu. Mig
gotet de vi ranci que anirem barrejant poc a poc amb la picada fins a obtenir
una pasta licuada.
Si trobem que a aquest tomàquet natural li falta
color, l'hi afegirem un parell de cullerades de concentrat de tomàquet. Un
petit truc.
Tindrem a mà el
brou de bullir els peus. Incorporarem al sofregit uns 5 o 6 cullerots de brou,
que gairebé cobreixen els peus.
Distribuim bé
els peus dins la cassola. Penseu que els peus ja són cuits, així que només
necesitarem d'uns 20-25 minuts de cocció.
Ara les prunes,
les afegim a la cassola i seguidament la picada.
Ara si, a foc
mitjà, deixarem coure el conjunt durant 20-25 minuts com deia abans.De tant en
tant, feu una remenada. Penseu que aquest brou és força gelatinós i és fàcil
que s'enganxi del cul.
Ja està cuit i
ha reposat una horeta. Veieu quin canvi de color al refredar-se?...és gairebé
màgic !
Ja nomès ens queda escalfar-ho una mica servir-lo.
Excel.lent guisat del que gaudireu al BARDAGUER, sucan-t'hi pa...fins a l'eternitat!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada