Translate

diumenge, 13 d’octubre del 2013

Peus de porc amb prunes i pinyons

























INGREDIENTS ( per a dues persones)
2 peus de porc crus (4 meitats)
1 ceba picada
3 o 4 tomàquets madurs
300gr. prunes seques amb pinyol
brou de bullir els peus
2 fulles de llorer
1 rama d'api
1 pastanaga
julivert fresc
farina
oli per fregir
sal



Per la picada:
2 grans d'all
un grapat de pinyons
mig got de vi ranci
unes rames de julivert fresc picat


ELABORACIÓ
Rentem bé els peus i les herbes per fer el caldo. El peus que siguin crus i tallats per la meitat. Si tenen pels, podeu socarrar-los una mica prèviament. El posem dins una olla juntament amb la pastanaga, el llorer, el julivert i l'api.Ho salem una mica. Ho tapem i ho deixem coure a foc mig durant uns 90 minuts.
De tant en tant els remeneu una mica.
Un cop siguin tous ja els podeu reservar.
Quan siguin freds......a nosaltres ens agrada treure, al menys, l'os més gran que tenen. Colem el brou.El reservem.

Ara agafem els tomaquets ben madurs i els ratllem,piquem també la ceba de Figueres.Ara, haurem de fregir els peus, però abans els salarem una mica i els enfarinarem per totes bandes.

Poseu-los a fregir i tapeu de seguida. Molt de compte que peten i us pot esquitxar. Hi ha risc de cremades.

Mentre, en una cassola amb un raig d'oli, anirem sofregint la ceba picada i el tomàquet. Ho deixem uns minuts fins que agafi coloret i el tomàquet sigui cuit. Podem anar preparant la picada amb els pinyons, els alls i el julivert picat.. Ja tenim els peus fregits. Els reservarem.El tomàquet ja gairebé és cuit.

Seguirem fent la picada. També podeu posar els pinyons sencers a la cassola si voleu. Mig gotet de vi ranci que anirem barrejant poc a poc amb la picada fins a obtenir una pasta licuada.
Si  trobem que a aquest tomàquet natural li falta color, l'hi afegirem un parell de cullerades de concentrat de tomàquet. Un petit truc.


Tindrem a mà el brou de bullir els peus. Incorporarem al sofregit uns 5 o 6 cullerots de brou, que gairebé cobreixen els peus.

Distribuim bé els peus dins la cassola. Penseu que els peus ja són cuits, així que només necesitarem d'uns 20-25 minuts de cocció.

Ara les prunes, les afegim a la cassola i seguidament la picada.

Ara si, a foc mitjà, deixarem coure el conjunt durant 20-25 minuts com deia abans.De tant en tant, feu una remenada. Penseu que aquest brou és força gelatinós i és fàcil que s'enganxi del cul.
Ja està cuit i ha reposat una horeta. Veieu quin canvi de color al refredar-se?...és gairebé màgic !
Ja nomès ens queda escalfar-ho una mica servir-lo.


Excel.lent guisat del que gaudireu  al BARDAGUER, sucan-t'hi pa...fins a l'eternitat!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada