Translate

diumenge, 9 de juny del 2013

Amanida de crèixents amb llagostins



Els crèixens, en castellà canónigos són molt sans i nutritius. És un entre tants dels  aliments amb efecte diürètic com són la pinya, els espinacs, la síndria, el cogombre, les algues, els pèsols, l’alfals, les pastanagues, el blat de moro, els llegums, el mill, el raïm i les llavors de carbassa


Els crèixens, s'han d'amanir a l'últim moment perquè no perdin aquesta textura fresca, son molt delicats.
Avui ho combinarem amb uns llagostins cuits, en podem tenir sempre al congelador de llagostins cuits. Es descongelen en un moment i poden ajudar-nos en un sopar improvitzat. 



INGREDIENTS:


1 bossa de crèixens


1 pastanaga


10 llagostins cuits


sèsam i pipes pelades


oli i vinagre de mòdena



Reviseu les cues dels crèixens i traieu les que estiguin lletges o tinguin encara part de l'arrel. No cal treure res més.


Si els renteu poseu-hi uns glassons a l'aigua perquè no es panseixin i sobretot no els aixafeu que son molt delicats.


Els escorreu amb centrifugadora i els poseu en una plàtera.


Poseu la pastanaga ratllada per sobre. Peleu els llagostins i els repartiu pel costat.


Ho amaniu amb una mica d'oli i unes gotetes de vinagre de mòdena ben batut en una tassa. Ho poseu per sobre a l'últim moment i hi escampeu el sèsam i les pipes després d'amanir-ho.



Les pipes li donen un gust salat molt bó , ja ho veureu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada