... de gingebre
- 1 cup sucre morè (*)
- 100 gr mantega (a punt de pomada)
- 3 cs mel
- 2 cups farina (*)
- 1 cc gingebre en pols
- 1 cs gingebre confitat picat molt petit
- 1 cc bicarbonat
- 1 ou petit
- El dia abans:
- Barregem bé el sucre amb la mantega amb una espàtula, hi afegim la mel i finalment l'ou, fins que quedi homogeni.
- Barregem la farina, el gingebre en pols i el bicarbonat i els afegim a la pasta anterior de mica en mica. Quan sigui homogènia hi afegim el gingebre confitat i acabem la massa, si s'enganxa massa hi podem afegir una mica de farina. De tota manera aquesta massa queda enganxosa.
- Posem a la nevera tapada amb film i deixem reposar mínim 12h.
- L'endemà:
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Traiem la massa de la nevera, fem boletes d la mida d'una nou i les posem sobre la safata del forn recoberta amb paper o una làmina de tefló o silicona. Deixarem 3 dits de separació entre elles.
- Enfornem a 180º uns 10', fins que comencin a agafar color. D'aquesta manera quedaran flonges, si us agraden més torrades es poden deixar 2-3' més.
(*) Si no es tenen les mesures dels "cups" anglosaxons, es pot fer servir una tassa de cafè amb llet com a equivalent, no confondre amb "relaxing cup of café con leche", això és una altra cosa...
Es conserven bé dins d'una llauna.- El gingebre, augmenta l'energia i escalfa l'organisme, és un potent antibacterià i ajuda a combatre els refredats entre altres beneficis. A més és molt bo, d'intensa aroma i picant. En pols, fresc, confitat i en vinagre, per utilitzar en receptes dolces, salades, en infusions i amb sucs, les possibilitats son infinites.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada