Translate

divendres, 20 de setembre del 2013

Rovellats Brut Nature Gran Reserva 2006



Un cava que estarà a la nostra carta  és el de la bona amiga  M. Rosa Cardona: 

Rovellats Brut Nature Gran Reserva 2006

El vi base per a l'elaboració d'aquest cava s'obté només a partir de la fermentació (en dipòsits d'acer inoxidable) del most flor de raïm veremats en perfecte estat sanitari just al punt de maduresa. Després de la segona fermentació en ampolla, Rovellats Brut Nature Gran Reserva 2006 roman un mínim de 36 mesos a les caves subterrànies a una temperatura natural i constant de 13 º C.

diumenge, 15 de setembre del 2013

Una truita de patates com cal ...


La recepta de truita de patates amb tantes variants possibles com gustos, segurament  és la reina fins i tot pels republicans, potser per això no és tant fàcil com pot semblar, cal trobar l'equilibri entre la patata i la ceba, en les proporcions sobretot, però també amb la cocció, un excés de ceba pot convertir-la en una truita de ceba amb alguna cosa més, la ceba és així de punyetera. La proporció aproximada és d'entre un terç i una quarta part de ceba per patata.

Tallem la ceba a dauets petits la posem en una paella amb oli i sal a foc lent, mentrestant pelem i tallem a daus petits les patates, i quan la ceba porti un 10 minuts fent-se a foc lent i afegim les patates, tot ben remenat i deixem coure uns 20 minuts més, tastem i rectifiquem de sal i si la patata ja esta tendra, retirem la patata i ceba i la posem en paper de cuina perquè deixi anar l'oli.
Mentrestant remenem els ous, hi ha una teoria que diu un ou persona i un per la paella, jo ni posat un altre pel bloc, un cop ben remenats hi han diversos opcions al gust, ja qui li posa un raig de llet, o una cullerada de llevat i fins i tot un raig de cervesa, que fa una funció similar al llevat.

Barregem l'ou, la patata i la ceba, i posem en una paella, untada amb oli, a foc mig o baix deixem coure uns minuts 4 aproximadament i girem, amb un plat untat amb oli, la truita amb compte i deixem coure per l'altre costat uns 3 minuts. Amb aquest temps de cocció, per una truita de 3 ous, us quedara una truita cuita per fora i un punt crua per dins.

dijous, 12 de setembre del 2013

Cocktail Fashion Week!

MADUIXES amb DAIKIRI

Aquí teniu un còctel d'allò més bo, refrescant...i molt dolçet (bé, això depèn del gust de cadascú). Aquest còctel és interessant perquè no cal tenir coctelera, amb una batedora ho tenim solucionat!



Us deixo la recepta perquè la poseu en pràctica.

Que vagi de gust, i com ja sabeu, bebeu amb responsabilitat!! ;)

Ingredients (per una copa):

- 4 maduixes madures

- 2 cullerades de postre de sucre blanc o morè

-30 ml de ron negre

-unes olivas negres per decorar

- un parell de gels


Preparació:

1. Triturar en el vas de la batedora les maduixes, el sucre, el ron negre i unes quantes fulles de menta.

2. Quan tot estigui ben triturat, servir en una copa de còctel i decorar amb unes fulles de menta, i alguna maduixa, si és que te'n queda alguna (en el meu cas van desaparèixer i no vaig poder posar-ne cap per fer la foto)



A disfruta'l!!



Calories per copa: 150 calories!! Podeu substituir el postre per un còctel d'aquests i ja estaria compensat!!

dimecres, 11 de setembre del 2013

Avui toca el pastís de la DIADA

Ja tenim aquí la Diada del 11 de setembre i la recepta del pastís:






Història del pastís



El 8 de Setembre de 1977 el Gremi de Pastisseria de Barcelona va presentar la nova especialitat anomenada “El Pastís de la Diada”, amb la finalitat d’honorar la Festa Nacional de Catalunya que se celebra l´11 de Setembre. L´autor i creador del Pastís de la Diada va ser el Mestre Pastisser de Badalona Miquel Comas i Figueras.
Una comissió del Gremi de Pastisseria es va traslladar expressament a la localitat francesa de Saint Martin-le-Beau, per lliurar el primer Pastís de la Diada al Molt Honorable President de la Generalitat a l´exili Josep Tarradellas, on tenia fixada la seva residència.
Ingredients:
pa de pessic
iema pastissera
almìvar
ametlla crocant
trufa de xocolata
conyac
gelatina de poma
colorant vermell


Elaboració del pa de pessic:
Ingredients:

6 ous
200 gr. sucre
250 gr farina de força
3 cullerades de llet
mantega
8g. de llevat de forner
Elaboració:
Batiu les iemes amb el sucre. Quan tingueu les iemes montades ho sabreu per què tindrà aspecte de crema anglesa i la textura serà molt esponjosa. Afegiu la farina però no remeneu fins que tingueu les clares montades. Monteu les clares.
Comencem a barrejar-ho tot amb molt de compte per què no es baixi.
Per a remenar-ho és molt important fer-ho amb molt de carinyo, per evitar que es baixi tot el que ha pujat. Per tant, no hem de “remenar” si no que hem de “barrejar”. Lo millor és fer-ho amb la mà i els dits oberts, i barrejar de baix cap adalt. Ho podeu fer amb una espàtula.
Unteu el motlle amb mantega i enfarineu-lo, per tal d’evitar que s’enganxi.
Quan estigui ben barrejat ho abocarem al motlle.
A continuació ho enfornarem a 180º graus durant 35 minuts, i ja tenim el pa de pessic fet.
Per a la crema pastissera:
Ingredients:
1 litre de llet
4 iemes d’ou (si són ous de gallines ecològiques millor)
250 gr. sucre
80 gr. midó o farina de blat de moro (maizena)
color alimentari “ou” (taronja)
vainilla en líquida o en pols
Un branquilló de canyella

La pela de mitja llimona
Elaboració de la crema:
En una olla més aviat fonda però proporcionada en tamany, posar a escalfar 3/4 parts de la llet amb el sucre, la canyella i la llimona, remeneu-lo una mica.
En un bol a banda, posarem les iemes d’ou i la quarta part de llet que ens queda, afegirem la maicena i ho remenarem bé fins diluir-la.
Incorporem el colorant color ou. Podeu utilitzar qualsevol colorant alimentari del mercat.

Remeneu per veure com queda. Afegiu colorant fins a obtenir el color que més us agradi, però més val no passar-se de groc o semblarà crema artificial. Ara afegirem la vainilla.
Quan la llet comenci a bullir afegirem la barreja pasant-la per un colador,  amb el foc ben baix i sense deixar de remenar fin que ens espessi (No ha d’arribar a bullir)

I crema llesta!
Per la trufa de xocolata:
Ingredients:
Xocolata amb un mínim de un 70% de cacau
Nata líquida
Una nou de mantega

dimarts, 10 de setembre del 2013

Temps de figues ...

















Ingredients

8 figues
200 g de pernil serrà
2 canons de vainilla
1/2 l d'oli d’oliva

Per a fer l'oli de vainilla, barregeu en un bol les llavors de la beina de vainilla i oli d’oliva.
Deixeu-ho reposar 2 hores perquè l'oli agafi el perfum. Pel que fa a les figues, peleu-les, partiu-les per la meitat i col.loqueu-les en un motlle rodó.
Tapeu-les amb un full de paper dels que es fan servir en pastisseria, i "aixafeu" les figues amb l'ajuda d'una cullera (així tindran l'aparença de carpaccio).
Deixeu-ho uns 20 minuts al congelador. Passat aquest temps, traieu el motlle i el paper i pinteu el carpaccio amb l'oli de vainilla. Ja per acabar, col.loqueu-hi els talls de pernil. Podeu decorar-ho amb una figa partida per la meitat i amb julivert.