Translate

diumenge, 15 de setembre del 2013

Una truita de patates com cal ...


La recepta de truita de patates amb tantes variants possibles com gustos, segurament  és la reina fins i tot pels republicans, potser per això no és tant fàcil com pot semblar, cal trobar l'equilibri entre la patata i la ceba, en les proporcions sobretot, però també amb la cocció, un excés de ceba pot convertir-la en una truita de ceba amb alguna cosa més, la ceba és així de punyetera. La proporció aproximada és d'entre un terç i una quarta part de ceba per patata.

Tallem la ceba a dauets petits la posem en una paella amb oli i sal a foc lent, mentrestant pelem i tallem a daus petits les patates, i quan la ceba porti un 10 minuts fent-se a foc lent i afegim les patates, tot ben remenat i deixem coure uns 20 minuts més, tastem i rectifiquem de sal i si la patata ja esta tendra, retirem la patata i ceba i la posem en paper de cuina perquè deixi anar l'oli.
Mentrestant remenem els ous, hi ha una teoria que diu un ou persona i un per la paella, jo ni posat un altre pel bloc, un cop ben remenats hi han diversos opcions al gust, ja qui li posa un raig de llet, o una cullerada de llevat i fins i tot un raig de cervesa, que fa una funció similar al llevat.

Barregem l'ou, la patata i la ceba, i posem en una paella, untada amb oli, a foc mig o baix deixem coure uns minuts 4 aproximadament i girem, amb un plat untat amb oli, la truita amb compte i deixem coure per l'altre costat uns 3 minuts. Amb aquest temps de cocció, per una truita de 3 ous, us quedara una truita cuita per fora i un punt crua per dins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada