Translate

dilluns, 19 d’agost del 2013

Aquest vi rosat va per la Gemma!



El vi rosat és sense lloc a dubte el primer vi de la Història. Tenim algunes representacions, en forma de pintures, de les collites de raïms en l’Egipte Antic.
Tot i així, el vi rosat sempre ha estat l’etern incomprès del món dels vins. S’ha arribat a considerar massa vegades vi de rebuig per ser un entremig. Ara, però, les coses estan canviant i afortunadament els vins rosats s’han posat de moda i es troben en gran expansió.
Gràcies a l’augment de la demanda, els productors estan creant noves propostes i últimament podem trobar al mercat vins rosats de molta qualitat. Al BARDAGUER tindrem varietats com el Sumoll, la Garnatxa, el Trepat i el Monastrell, que són excel·lents per a la producció d’aquest tipus de vins.
El bon rosat, doncs, mereix la mateixa atenció que un bon blanc o un bon negre. És un vi amb personalitat pròpia adequat per prendre ben fresc tot acompanyant els àpats d’estiu.
Segons la denominació i les condicions de degustació (exterior o interior, estiu o hivern), els vins rosats s’ha de degustar entre els 8ºC i 12ºC.
Com conclusió sobre els vins rosats  que són els preferits de la companya Gemma, voldria recordar que en la Provence (Sud de França), on es produïxen molts rosats, tenen una dita per als vins rosats: “Un petit rosé va avec tout” – un rosadito va bé amb tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada