El vi
rosat és sense lloc a dubte el primer vi de la Història. Tenim algunes
representacions, en forma de pintures, de les collites de raïms en l’Egipte
Antic.
Tot i
així, el vi rosat sempre ha estat l’etern incomprès del món dels vins. S’ha
arribat a considerar massa vegades vi de rebuig per ser un entremig. Ara, però,
les coses estan canviant i afortunadament els vins rosats s’han posat de moda i
es troben en gran expansió.
Gràcies
a l’augment de la demanda, els productors estan creant noves propostes i
últimament podem trobar al mercat vins rosats de molta qualitat. Al BARDAGUER tindrem
varietats com el Sumoll, la Garnatxa, el Trepat i el Monastrell, que són
excel·lents per a la producció d’aquest tipus de vins.
El bon
rosat, doncs, mereix la mateixa atenció que un bon blanc o un bon negre. És un
vi amb personalitat pròpia adequat per prendre ben fresc tot acompanyant els
àpats d’estiu.
Segons la denominació i les condicions de degustació
(exterior o interior, estiu o hivern), els vins rosats s’ha de degustar entre
els 8ºC i 12ºC.
Com conclusió sobre els vins rosats que són els preferits de la companya Gemma, voldria
recordar que en la Provence (Sud de França), on es produïxen molts rosats, tenen
una dita per als vins rosats: “Un petit rosé va avec tout” – un rosadito va bé
amb tot.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada