Translate

dimarts, 6 d’agost del 2013

Ceviche de Lluç

Aprofitant aquestes altes temperaturas, us presentem un plat d'estiu total!La recepta  és un ceviche (és a dir un peix marinat) fet amb llima. Esperem que us agradi!



El ceviche és un plat típic de la gastronomia de diversos països de l’Amèrica Llatina, fonamentalment de la costa de l’Oceà Pacífic, (Equador, Perú, Xile). Tot i que no és tan típic, també es menja a països d’Amèrica Central (Costa Rica, Guatemala) i del Nord (Mèxic).

INGREDIENTS (4 persones)
600 grams de lluç (o un altre peix blanc), suc de llima (quantitat necessària per cobrir el peix), 1 ceba morada, 2 bitxos frescos, pebre blanc mòlt, 1 alvocat, 12 tomàquets cirerol, 1 cogombre, coriandre fresc, cibulet, unes gotes de tabasco (opcional), oli d’oliva verge extra i sal.
ELABORACIÓ
El peix per aquesta elaboració, encara que ens desagradi, convé congelar-lo prèviament o comprar-lo congelat per evitar la presència d’anisakis. És una bona opció comprar filets sense pell i ni espines per guanyar temps en la seva elaboració. Esprem les llimes, pots posar la meitat de suc de llimona i meitat de suc de llima. Talla el peix amb un ganivet ben esmolat en daus d’un centímetre aproximadament, posa’l en un bol i banya’l amb el suc de llimona, el peix ha de quedar cobert. Afegeix la ceba pelada i picada en petits daus, salpebra i barreja bé. Afegeix també els bitxos picats sense les llavors. Cobreix el bol amb film transparent i reserva a la nevera entre una i tres hores, segons com t’agradi el peix.
Renta els tomàquets cirerol i talla’ls a quarts, pela l’alvocat, retira el pinyol i talla’l a daus, posa’l amb els tomàquets en un altre bol i rega amb tres o quatre cullerades del suc de llimona que està ‘coent’ el peix o amb el suc de mitja llima. Pica un bon grapat de coriandre fresc i afegeix-lo al bol del tomàquet i alvocat, afegeix-hi una mica de tabasco si ho desitges, sal i oli d’oliva i barreja bé. Reserva a la nevera. Abans d’emplatar, renta el cogombre i talla’l en rodanxes fines, pica també el cibulet.
EMPLATAT
Posa al fons del plat les làmines de cogombre, col·loca al centre un cercle d’emplatar i serveix una base d’amanida d’alvocat i tomàquet. Serveix-hi el ceviche de lluç, deixa caure sobre tot el plat el cibulet picat i acaba amb un fil d’oli d’oliva. Retira l’anella i serveix-ho. 
Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada