Translate

dimarts, 25 de juny del 2013

Boletes de pa torrat amb oli i xocolata














Se'n diu cake pops d'aquesta mena de piruletes, però una cosa tan catalana com el pa torrat amb oli i xocolata i un nom tan anglès no casen gaire, així que prefereixo dir boletes. El sabor del pa torrat amb l'oli i la xocolata ens transporta als berenars de la nostra infància, arribades a casa després del col·legi. De vegades era pa torrat, altres simplement pa amb xocolata. Mossegada al pa, mossegada a la presa de xocolata. I després, a fer els deures. Sabors de casa.

Per 10 boletes necessitarem:

Per fer la massa de les boletes:
Tres llesques de pa de pagès torrades
75 grams de xocolata negra
100 grams de xocolata negra per fondre
40 grams d'oli


Per a banyar les boletes
150 grams de xocolata negra per fondre


Posem els 75 grams de xocolata al vas de la Thermomix i piquem amb dos cops de Turbo i vas tancat. Afegim el pa torrat i triturem 10 segons, velocitat 5. Si queden trossos grossos, tornem a triturar fins que quedi un granet fi. Incorporem l'oli i barregem 5 segons, velocitat 5. Reservem en un bol.

Posem els 100 grams de xocolata al vas de la Thermomix i la desfem 1 minut 30 segons, 37 graus, velocitat 1. Si no s'ha desfet prou, programem mig minut o un minut més. Incorporem el pa amb l'oli i la xocolata del bol i barregem 5 segons, velocitat 5. Passem aquesta pasta a un bol i el deixem 10 minuts a la nevera.

Traiem el bol de la nevera i anem formant boletes amb les mans. A cada boleta hi clavem un palet. Tornem a deixar a la nevera intentant mantenir les boletes cap amunt, posant-les en un vas alt o un recipient similar i no deixant que es toquin l'una a l'altra.


Mentrestant, fonem la xocolata al microones en intervals de 30 segons i remenant cada cop, comprovant que quedi ben desfeta però no es cremi. 

Traiem les boletes de la nevera i les banyem en la xocolata, deixant que escorri bé la xocolata sobrant. Les deixem assecar en posició vertical i ben separades l'una de l'altra. Quan la xocolata comenci a solidificar-se, afegim un polsim de flor de sal al damunt de cada boleta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada