Translate

divendres, 28 de juny del 2013

Pollastre amb alls i vi ranci
















Avui he cuinat pollastre, però faig servir la mateixa recepta amb conill. 

La recepta de sempre, a la qual hi afegeixo el meu vi ranci, no hi ha res

millor que una copeta als rostits. 


Cal molt poca cosa per menjar bé.



Per 6 persones despetxeu.:

Un pollastre d'uns 2 quilos, tallat  a trossos petits per fer a la cassola
Una cabeça d'alls
Oli d'oliva
Una cullerada de julivert picat
Una copa de vi ranci
Dues patates mitjanes
Sal
Pebre negre mòlt



En una cassola amb oli d'oliva enrossim els alls, sencers i pelats. Quan comencin a agafar color hi posem el pollastre salpebrat. Afegim el julivert i anem daurant per tots els costats. 

Quan el pollastre hagi agafat color, li aboquem la copa de vi ranci. Deixem coure uns minuts fins que s'evapori l'alcohol. Afegim una mica més de pebre mòlt, tapem la cassola i abaixem el foc. Deixem coure uns 15 minuts.

Mentrestant, pelem les patates, les tallem a daus i les fregim en una paella amb oli abundant. Quan estiguin fregides, les traiem i les deixem un parell de minuts damunt de paper de cuina perquè absorbeixin l'oli sobrant. Salem i incorporem a la cassola amb el pollastre. Sacsem la cassola dos o tres cops perquè es barregin tots els ingredients. Apaguem el foc i deixem tapat i apartat del foc mentre parem la taula i mengem el primer plat.

Si en sobra, d'un dia per l'altre està boníssim, patates incloses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada