Translate

diumenge, 2 de juny del 2013

DEGUSTACIÓ DE PURES

A qui no li agrada un bon puré de patata o una deliciosa crema de carbassa, o de pastanaga, o de pèsols, o. ...? 

Despatxeu

-3 patates mitjanes
-300 ml de nata per cuinar
-1 ceba grossa
-1 carbassó
-Un quart de carbassa
-Mitja coliflor
-Sal i oli d'oliva
-Pa de motlle
-1 gra d’all
-llavors de gallaret

PREPARACIÓ

1.-Poseu tres cassons al foc i en cada un d’ells poseu-hi una patata, un terç de la ceba, un rajolí d’oli i un pessic de sal. En el primer cassó caldrà afegir-hi el carbassó, en el segon la coliflor i en el tercer la carabassa i l’aigua suficient per a cobrir-ho. Deixeu-ho coure a foc suau fins que sigui cuit. Fora del foc, retireu si hi ha un excés d’aigua i afegiu-hi 100 cc de nata a cada un dels tres cassons. Tritureu-ho per separat per tal de obtenir els tres pures . Rectifiqueu-ho de sal /pebre al vostre gust Deixeu-ho refredar

2- Retalleu les vores d’un parell de llesques de pa de motlle, i talleu-les en petits cubs. En una paella escalfeu l’oli amb el gra d’all . Quant l’oli sigui ben calent retireu l’all i aboqueu-hi els cubs de pa. Deixeu-ho fregir, mentre els remeneu per tal de que es facin per tots els cantons . Reserveu sobre paper de cuina

MUNTATGE


Repartiu els purés en els gotets fent les tres capes, combinant-ho d’acord amb els colors que més us agradin o, d’una forma més pràctica, deixant a sota el que hagi quedat més espès i a sobre el que menys. Decoreu-ho amb uns crostonets de pa fregit, unes llavors de gallaret .. i gaudiu-ho de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada